środa, 9 lipca 2014

BAGIETKI Z MASŁEM ZIOŁOWYM I KURCZAKIEM



















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5

Składniki:
  • Bagietka, 
  • średnia pierś kurczaka, 
  • wybrany pomysł na "PAPIRUS" (można zrobić także własną marynatę do kurczaka), 
  • sałata, 
  • pomidor, 
  • 100 g masła, 
  • 10 listków świeżej bazylii, 
  • 3 ząbki czosnku, 
  • sól, 
  • pieprz.
Przygotowanie:
  • Masło łączę za pomocą blendera z posiekaną bazylią i czosnkiem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. 
  • Bagietkę kroję na kawałki. 
  • Pierś kurczaka smażę według przepisu na opakowaniu (można również na własny sposób - pierś powinna być soczysta). 
  • Sałatę rwę na mniejsze kawałki, pomidory kroję w półplasterki. 
  • Kawałki bagietki smaruję masłem, następnie układam sałatę, plasterek kurczaka oraz pomidorka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)