czwartek, 22 czerwca 2017

JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY
























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 9-18

Składniki:
  • 9 jajek ugotowanych na twardo (przekrojonych na połówki i wydrążonych z żółtek),
  • do każdego farszu - sól i pieprz do smaku,
  • farsz z kukurydzą: 2 łyżki kukurydzy Bonduelle, łyżeczka ostrej musztardy, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, mały ogórek małosolny, po kilka gałązek koperku i szczypiorku;
  • farsz z groszkiem: 2 łyżki groszku Bonduelle, 2 czubate łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, 1/4 małej papryki czerwonej, garść płatków migdałów;
  • farsz z czerwoną fasolą: 2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle, żółtka z 3 jajek, garść ziaren słonecznika, czubata łyżeczka majonezu, kilka gałązek natki pietruszki.

Przygotowanie:
  • Farsz z kukurydzą: Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem. Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
  • Farsz z groszkiem: Migdały uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku.
  • Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
  • Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek.






















"Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe."

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)