wtorek, 29 sierpnia 2017

EKSPRESOWY MAKARON ZE SCHABEM I SERKIEM MASCARPONE



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 300 g makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie (jeżeli używacie zwykłego do sosu należy dodać chili lub pieprzu cayenne, aby nie był mdły),
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 plastry schabu,
  • mała cebula,
  • suszona natka pietruszki,
  • curry,
  • papryka słodka,
  • bazylia,
  • sól, 
  • pieprz,
  • łyżka oleju.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, odcedzam.
  • Mięso kroję w paski, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na oleju z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Kiedy mięso lekko się przyrumieni dodaję ser i przyprawy - sól, paprykę, bazylię i natkę pietruszki. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera, co jakiś czas mieszam.
  • Gotowy sos łączę z ugotowanym wcześniej makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)