wtorek, 12 września 2017

IMPREZOWE PIZZERINKI

























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-15

Składniki:
  • opakowanie spodu do pizzy (400 g),
  • po kawałku papryki zielonej, czerwonej i żółtej,
  • duża garść tartego sera żółtego,
  • kilka plastrów wędliny,
  • ketchup,
  • oregano,
  • słodka papryka.
Przygotowanie:
  • Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego.
  • Paprykę kroję w małe paseczki, wędlinę na mniejsze kawałki.
  • Ciasto rozkładam na blaszce, smaruję ketchupem, posypuję oregano i 1/2 sera, następnie układam wędlinę i kolorowe papryki. Wierzch posypuję pozostałym serem i słodką papryką.
  • Zapiekam w 200 stopniach z termoobiegiem około 15 minut (aż ładnie się zarumieni).

2 komentarze:

  1. mniam. a poza imprezą na kolacyjną przekąskę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda! U nas były na przekąskę w ciągu dnia. :) Wyszły smaczniejsze, niż się spodziewałam!

      Usuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)