poniedziałek, 19 marca 2018

SCHAB Z WARZYWAMI I MASCARPONE

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 3 kotlety schabowe,
  • 1/2 dużej papryki czerwonej,
  • 2-3 korniszony (u mnie z dodatkiem chili),
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 4 średniej wielkości pieczarki,
  • 3 czubate łyżeczki mascarpone,
  • przyprawa do wieprzowiny Cykoria,
  • 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
  • Mięso myję i osuszam. Każdy plaster przekrawam wzdłuż na połowę, spłaszczam dłonią i kroję w cienkie paski.
  • Paprykę i ogórki kroję w cienkie paski, pieczarki w plasterki.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso solidnie oprószone przyprawą do wieprzowiny. Smażę około 10 minut na średnim ogniu często mieszając.
  • Po tym czasie dodaję warzywa i smażę przez kolejne 5 minut.
  • Na koniec dodaję ser mascarpone, dokładnie mieszam. Smażę do momentu dokładnego połączenia się wszystkich składników. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
  • Gotowe danie posypuję natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)